به اشتراک بگذارید در

French bulldog

فرنچ بولداگ : آشنایی با تاریخچه و خصوصیات

انجمن پرورش سگ آمریکا، نژاد فرنچ بولداگ رو با کلماتی نظیر سازش‌پذیر، بازیگوش و باهوش توصیف می‌کنه و در بین ۱۹۵ نژاد مختلف از نظر محبوبیت، در رتبه‌ی چهارم قرار داره. تا حالا به این فکر کردین که صاحب نژاد فرنچ بولداگ بشین؟ پس بیاین با خصوصیات این نژاد آشنا بشیم و ببینیم چرا تا این اندازه محبوبه.

نگاه مختصر به تاریخچه فرنچ بولداگ

  • در اواسط قرن نوزده، یک نژاد بولداگ که به اندازه اسباب‌بازی بود، در بعضی از شهرهای انگلیس (مثل ناتینگهام که در آن زمان مرکز تولید تور بود.) به محبوبیت رسید. این نژاد نماد توردوزها شد.
    باید یادآوری کنم که اواسط قرن 19 اوج انقلاب صنعتی بود و در این زمان، کسب‌وکارهایی مثل تولید تور توسط صنعت و تولید انبوه تهدید می‌شدن. خیلی از توردوزها به شمال فرانسه مهاجرت کردن و طبیعتاً این سگ‌ها رو با خودشون به اونجا بردن.
    در نتیجه، بولداگ‌های کوچولو در حومه‌ی فرانسه، یعنی جایی که توردوزها در اون ساکن شده بودن، به محبوبیت رسیدن. بعد از چند دهه، این بولداگ‌ها با نژادهای دیگه جفت خوردن. این نژادها شامل تریرها و پاگ‌ها می‌شد و گوش‌های خفاشی و معروف سگ‌های امروز از اینجا میاد. بعد هم اسم بولداگ فرانسوی یا فرنچ بولداگ روی این نژاد گذاشته شد.
    سرانجام، این نژاد محبوب در پاریس «کشف شد» و به عنوان یه سگ شهری به شهرت رسید. این نژاد یادآور کافه‌گردی در پاریس و زنان خوش‌گذران و زیبا بود که در سالن‌های رقص پاریس به دنبال خوشگذرانی‌های شبانه بودن.
    ادگار دگا و تولوز-لوترک، از هنرمندان مشهور اون دوره، در نقاشی زنان بدنام پاریس فرنچ بولداگ رو به تصور کشیدن.
    در اواخر قرن نوزدهم، محبوبیت این سگ های جذاب کوچولو در سراسر فرانسه گسترش یافت و کم‌کم به آمریکا رسید؛ ولی این نژاد در انگلیس بیشتر طرفدار داشت. بولداگ یک نماد ملی بود. انگلیسی‌ها از این‌که رقبای دیرینه‌شون، یعنی فرانسوی‌ها، جرأت کردن تا از نماد ملی انگلیس برای مقاصد خودشون استفاده کنن، حسابی شاکی بودن.

خصوصیات کلی فرنچ بولداگ

سایز متوسط

سایز این سگ‌های شگفت‌انگیز، متوسطه. به‌طور میانگین، قدشون بین ۲۸ تا ۳۳ سانتی‌متر و وزنشون زیر ۱۳ کیلوگرمه.

بدن عضلانی

فرنچ بولداگ بدن عضلانی داره؛ ولی با این حال لازم نیست زیاد ورزش کنه. این نژاد سر پهنی داره برای همین مستعد مشکلات تنفسیه. وقتی هوا زیادی گرم یا سرده، نذارین بیش از حد به خودش فشار بیاره و تقلا کنه!

موی کوتاه و صاف

موی فرنچ بولداگ کوتاه و صافه برای همین چندان به پیرایش و کوتاهی احتیاج نداره. ماهی یک‌بار حمامش کنین و به نظافت گوش و ناخن‌هاش توجه کنین. گول موهای صافش‌ رو نخورین چون این نژاد ریزش مو داره.

گوش‌های خاص

گوش این سگ ها فوراً نژادشون ر‌و لو می‌ده. فرنچ بولداگ به گوش‌های بزرگ و سیخ معروفه.

چشم‌های درشت و گویا

چشم‌های درشت و پراحساس فرنچ بولداگ خیلی به گوش‌های خاصش میاد. اگه با فرنچ بولداگ وقت بگذرونین، می‌تونین از چشاش بفهمین چه حالی داره.

بی‌سر و صدا

فرنچ بولداگ زیاد پارس نمی‌کنه. برای همین، این نژاد برای کسایی مناسبه که تو شهرهای پرجمعیت و شلوغ (مخصوصاً داخل آپارتمان) زندگی می‌کنن. یادتون باشه اگه به اندازه کافی به سگ‌تون توجه نشون ندین یا باهاش بازی نکنین، از قصد پارس می‌کنه تا توجهتون ر‌و جلب کنه. این مشکل با تمرین، ورزش و توجه برطرف می‌شه.

French bulldog

۵ خصوصیت اخلاقی فرنچ بولداگ ها

1- باهوش

فرنچ بولداگ‌ ها خیلی باهوشن. برای خانواده‌ها عالی‌ان، تو ورزش‌های مخصوص سگ ها شرکت می‌کنن یا حتی به عنوان سگ های درمانی و برای تراپی به‌کار میان. فرنچ بولداگ (مثل اکثر نژادهای دیگه) برای یاد گرفتن اصول اولیه به کلاس و تمرین احتیاج داره؛ ولی خیلی سریع یاد می‌گیره و به یادگیری علاقه‌منده.

2- مهربون

هدف از پرورش فرنچ بولداگ‌ها این بود که سگ همراه و دوست آدم‌ها باشن. پس تعجبی نداره که خیلی مهربونن، به‌راحتی باهاتون دوست می‌شن و از ورزش، بازی یا حتی لم دادن روی مبل کنار شما لذت می‌برن.

3. سازش‌پذیر

فرنچ‌ بولداگ‌ ها خیلی خوب با شرایط سازگار می‌شن. می‌تونن هم تو شهر و هم در حومه شهر زندگی کنن و با آپارتمان‌نشینی هیچ مشکلی ندارن. با همه سن آدم، از جمله بچه‌ها، کنار میان. هرچند فرنچ بولداگ برای خانواده‌ها عالیه؛ اما با بچه‌ها تنهاش نذارین.

4. صمیمی

همون‌طور که گفتیم، فرنچ بولداگ عاشق خانواده‌هاست و شخصیت صمیمی و معاشرتی داره. شاید براتون پیش اومده باشه که وقتی با سگ‌تون به پیاده‌روی می‌رین، دیگران بخوان یه سلامی به سگ بامزه‌تون بدن و فرنچ بولداگ‌ها عاشق این کارن!

5. هوشیار

با این‌که فرنچ بولداگ زیاد اهل پارس کردن نیست؛ ولی کاملاً هوشیاره و می‌تونه نگهبان خیلی خوبی باشه.

اگه می‌خواین یه فرنچ بولداگ به خونه و خانواده‌تون اضافه کنین، از جای معتبر یا سرپناه‌های آشنا به سرپرستی بگیرین. یادتون باشه کلی تحقیق کنین و از پرورش‌دهنده در مورد روش‌های جفت‌گیری و پرورش حیوانات سوال بپرسین. این سوال‌ها شامل تعداد جفت‌کشی در سال، اطلاعات درمورد سابقه سلامت والدین و اجداد سگ و بازدید از محل پرورش پاپی‌ها می‌‌شه. پرورش‌دهنده معتبر، از شما هم کلی سوال می‌پرسه که شامل محل زندگی، سابقه نگهداری از سگ و ارائه توصیه‌نامه از طرف دامپزشک می‌شه.

اولین نفری باشین که دیدگاه خود را می نویسد.