به اشتراک بگذارید در

Kindwell-Cavalier king charles

خصوصیات و روش نگهداری از نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل

شخصیت مهربون و دوست‌داشتنی نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل وِرد زبون همه‌ست. عاشق تعامل با انسان هاست و چه برای کسی که تنها زندگی می‌کنه، چه برای خانواده‌ها یه رفیق عالی و بی‌نظیره. بیاین با هم، با خصوصیات و روش نگهداری از نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل بیشتر آشنا شیم.
این نژاد معمولاً صمیمی و صبوره. ذاتاً خونگرم و مهربونه. به همین دلیل، برای خانواده‌های صاحب فرزند مناسبه و با سایر حیوانات خانگی کنار می‌آد. یه ویژگی دیگه که باعث تمایز کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل می‌شه، ظاهر زیبای این نژاده. بدون شک این نژاد با چشم‌های درشت، گوش‌های درازِ ابریشمی و موی نرم و مجعد دل همه رو می‌بره. چه روی مبل بغل شما لم بده، چه موقع پیاده‌روی تندتند کنار شما راه بیاد، مقاومت در برابر ظاهر موقر و دوست‌داشتنی این نژاد کار سختیه. ذاتاً کنجکاوه و دوست داره محیط اطراف رو کشف کنه. برای همین به راحتی سرگرم می‌شه. کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل چه دنبال توپ بدوه، چه با شما بازی کنه، چه تو حیاط ورجه وورجه کنه، شور و هیجان رو به قلب شما منتقل و محیط خونه و خانواده رو شاد می‌کنه.

چند حقیقت درمورد نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل

  • زادگاه: انگلستان
  • جثه: 33-30 سانتی متر
  • وزن: 8-6 کیلوگرم
  • گروه نژادی: عروسکی
  • طول عمر: 14-9 سال
  • پوشش بدن: بلند، ابریشمی، نرم
  • خصوصیات اخلاقی: مهربون، صمیمی، بازیگوش
  • نیاز به ورزش: نیم ساعت ورزش در روز
  • آموزش: با تقویت مثبت به راحتی تعلیم می‌بینه
  • پیرایش: مرتب موها رو شونه بزنین و هر چند وقت یک بار به آرایشگاه برین.
نژاد کاوالیر

نگاه کلی به نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپنیل

کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل یه سگ زیبا و فسقلیه که بدون شک در زمینۀ جنباندن دم حریف می‌طلبه. اگه با دیدن این ویژگی قلب‌تون ذوب نشد، حتماً با دیدن چشم‌های درشت و سیاه این نژاد تحت تأثیر قرار می‌گیرین. کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل اونقدر خونگرم، فروزنده و شیرینه که بلافاصله همه رو جادو می‌کنه. جوری که دیگه نمی‌شه از نوازش یا غذا دادن به این سگ جذاب دست کشید.
تعجبی نداره که استعداد چاقی این نژاد بالاست. پس قوی باشین و به جای چیپس یا پیتزا، با سگ شما بازی کنین یا به پیاده‌روی برین. کاوالیر دم صاحبشه و با اون پنجه‌های پشمالو دور خونه دنبالش راه می‌افته. اگه تو خونه کاوالیر دارین، حتی تو دستشویی هم ول‌تون نمی‌کنه. پس چون این نژاد به آدم‌ها وابسته‌ست، بهتره در طول روز یکی کنارشون باشه و سرشون‌و گرم کنه. این نژاد سگ خونه‌ست و تو حیاط دووم نمی‌آره و طاقت بی‌توجهی نداره.
معمولاً کاوالیرها باهوش و آمادۀ یادگیری هستن. استفاده از روش تقویت مثبت و دادن تشویقی به روند یادگیری کمک می‌کنه. هر بار کار درستی انجام داد (مثلاً به جای جویدن کفش، سراغ عروسکش رفت یا در جوابِ پارسِ سگ همسایه، سروصدا نکرد)، بهش جایزه بدین. بعدش دیگه خدا رو بنده نیست تا کارهای مورد علاقۀ شما رو پیدا کنه و انجام بده.
آموزش دستشویی به کاوالیر، مثل تمام نژادهای عروسکی، کار سختیه اما اگه طبق برنامۀ مشخص پیش برین و چندین بار بهش وقت هواخوری و دستشویی بدین، دیگه خیال‌تون راحت می‌شه که تو خونه دستشویی نمی‌کنه.

تاریخچه کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل

کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل یه نژاد نسبتاً جدیده که کمتر از یک قرن پیش متولد شد اما نسخۀ اولیۀ این نژاد، اسپانیل عروسکیه که قرن‌ها یار و همدم اشراف بود. کاوالیر از نسل همون اسپانیل عروسکیه که در نقاشی‌های قرن 16، 17 و 18 توسط هنرمندان معروف، مثل ون دایک و گینزبورو، به تصویر کشیده شد. اسپانیل در این نقاشی‌ها سر صاف، گوش‌های تیز و پوزۀ بلند داره.
اسپانیل عروسکی نژاد مورد علاقۀ خاندان اشرافی در انگلیس بود. ماری، ملکۀ اسکاتلند، یه اسپانیل عروسکی داشت که تا پای گیوتین همراهیش کرد. نوه و نتیجۀ ملکه ماری، به ترتیب چارلز اول و دوم، هم عاشق این نژاد بودن و اسم خودشون رو روی اسپانیل عروسکی گذاشتن. گفته می‌شه پادشاه چارلز دوم، که از سال 1660 تا 1685 حکومت کرد، هر جا می‌رفت دست کم دو یا سه اسپانیل عروسکی همراهش بود. حتی دستور داد ورود اسپانیل به مکان‌های عمومی، از جمله مجلس، آزاد بشه.
بعد از مرگ چارلز دوم، محبوبیت کینگ چارلز اسپانیل کاهش پیدا کرد و پاگ‌ها و بقیۀ سگ های پوزه کوتاه به نورچشمی اشراف تبدیل شدن. کینگ چارلز اسپانیل با این نژادها جفت خورد و انواع مختلف اسپانیل، مثل پوزه کوتاه و سرگنبدی، ظاهر شد. مقر کینگ چارلز اسپانیل‌های مورد علاقۀ پادشاه چارلز در کاخ بلنهایم، یعنی عمارت روستایی دوک‌های مارلبرو، حفظ شد. در اینجا، گونۀ قرمز و سفید اسپانیل عروسکی پرورش داده می‌شد. به همین دلیل، امروزه به کاوالیرهای قرمز و سفید، بلنهایم گفته می‌شه. در اون زمان، هنوز خبری از مسابقات نمایشی و تعیین استاندارد نبود و به همین خاطر، دوک‌های مارلبرو اسپانیل عروسکی رو در انواع و اندازه‌های مختلف پرورش می‌دادن.
اما در اواسط قرن 19، پرورش‌دهندگان انگلیسی مسابقات زیبایی برگزار کردن تا نژادهای مختلف سگ اصلاح بشه. در اون زمان، اسپانیل عروسکی با ویژگی‌های زیر مورد قبول بود: صورت صاف، بیرون‌زدگی فک، جمجمۀ گنبدی و چشم‌های گرد و درشت. اون دسته از کینگ چارلز اسپانیل‌ها که در نقاشی‌های قرون قبل ثبت شده بودن، تقریباً منقرض شدن.
در دهۀ 20، یه شخصیت آمریکایی به اسم راسول الدریج در انگلیس دنبال همون اسپانیل‌های عروسکی می‌گشت که شبیه به تصویر نقاشی‌ها بود. بیشتر از پنج سال به گشتن ادامه داد و حتی وارد مسابقۀ زیبایی کرافت شد و انجمن سگ ها رو متقاعد کرد تا به بهترین سگ های نژاد اسپانیل که شبیه به سگ های دوران حکومت چارلز دوم بودن، 25 پوند استرلینگ جایزه بده (که در اون زمان پول زیادی بود). پیشنهاد الدریج تا پنج سال سر جاش بود. در سال 1928، دوشیزه ماستین واکر سگی به نام پسر آن رو وارد مسابقه کرد و 25 پوند بهش تعلق گرفت اما متأسفانه، راسول الدریج درست یک ماه قبل از مسابقه فوت کرد و این روز رو ندید.
از این جا بود که دوباره محبوبیت این نژاد بالا رفت و انجمن اسپانیل عروسکی شکل گرفت. برای این نژاد، اسم کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل انتخاب شد تا با کینگ چارلز اسپانیل پوزه صاف (که در آمریکا بهش اسپانیل عروسکی انگلیس می‌گن) اشتباه گرفته نشه. اولین جلسۀ این انجمن در سال 1928 و در روز دوم کرافت برگزار و چند استاندارد برای ظاهر این نژاد در نظر گرفته شد. پسر آن به عنوان نمونۀ بارز این نژاد معرفی شد و اعضای انجمن تمام نقاشی‌های قدیمی که تصویر این سگ های عروسکی روی اون‌ها نقش بسته بود رو جمع‌آوری کردن.
اعضای انجمن از همون روز اول توافق کردن که کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل باید تا جای ممکن ظاهر طبیعی خودش رو حفظ کنه. یعنی اگه کسی می‌خواد این سگ رو وارد مسابقۀ زیبایی کنه، نباید به موهاش دست بزنه. انجمن سگ ها مایل نبود این نژاد جدید رو به رسمیت بشناسه اما بالاخره بعد از سال‌ها تلاش بی‌وقفۀ پرورش‌دهنده‌ها، کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل در سال 1945 به عنوان یه نژاد مستقل به رسمیت شناخته شد.
در دهۀ 40، دو کاوالیر نر (به نام‌های رابرول از ورن و برتی از روکرینوک) از انگلیس به آمریکا وارد شد اما حضور و ظهور واقعی کاوالیر در آمریکا در سال 1952 رقم خورد. در این سال، خانم (سالی) لیونز براون، که اهل کنتاکی بود، از دوست انگلیسی خودش به اسم لیدی ماری فوروود یه پاپی مشکی و قهوه‌ای ماده به نام سایک آو آیورث (سایک به معنی روح و آیورث هم اسم یه محله در انگلیسه) هدیه گرفت. بعد خانم براون متوجه شد نمی‌تونه از انجمن سگ های آمریکا برای این پاپی شناسنامه بگیره. پس شروع کرد به تماس گرفتن با کسانی که داخل آمریکا کاوالیر داشتن و در اون زمان، تعدادشون کمتر از دوازده نفر بود. در سال 1954، خانم براون انجمن کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل رو در آمریکا تأسیس کرد که به انجمن رسمی این نژاد تبدیل شد و تا بیش از 50 سال، تنها نهاد رسمی کاوالیرها در آمریکا بود. در این سال‌ها، اعضای انجمن با شناخت کامل این نژاد مخالف بودن و احساس می‌کردن اصرار روی قوانین اخلاقی مانع از پرورش تجاری و تبلیغاتی این نژاد می‌شه. اعضا نگران بودن که اگه همه نسبت به این نژاد باخبر بشن، محبوبیتش بالا می‌ره و دست پرورش‌دهندگانی می‌افته که استانداردها رو رعایت نمی‌کنن. بنابراین، وضعیت متفرقۀ انجمن سگ ها رو حفظ کردن تا اون دسته از اعضا که تمایل داشتن طبق قوانین، سگ‌شون رو وارد مسابقه کنن، به راحتی بتونن این کار رو انجام بدن.
در سال 1992، انجمن سگ های آمریکا از انجمن کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل آمریکا دعوت کرد تا به انجمن مادر تبدیل بشه. اعضا با این پیشنهاد مخالفت کردن. گروه کوچکی از اعضا انجمن خودشون رو تأسیس کردن و تقاضا دادن تا به عنوان انجمن مادر به رسمیت شناخته بشن. با تقاضا موافقت شد و انجمن سگ های آمریکا در مارس 1995 این نژاد رو به رسمیت شناخت. انجمن اول هنوز به عنوان یک نهاد مستقل بر سر کاره اما انجمن دوم در آمریکا به عنوان نهاد مادر شناخته می‌شه.

نژاد کاوالیر

وضعیت سلامتی نژاد کاوالیر

در کل کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل نژاد سالمیه اما مثل بقیۀ نژادها، مستعد برخی بیماری‌هاست. لزوماً همۀ کاوالیرها به این بیماری‌ها دچار نمی‌شن اما اگه قصد نگهداری از کاوالیر دارین، به موارد زیر دقت کنین.

بیماری دریچۀ میترال (MVD):

این وضعیت در کاوالیرها شایعه. با سوفل قلبی شروع می‌شه و به مرور وضعیت بد و بدتر می‌شه تا به نارسایی قلبی می‌رسه. بیماری قلبی در سگ های پیر به نسبت شایعه اما کاوالیر در سن پایین مستعد بیماری دریچۀ میتراله و گاهی از یک یا دو سالگی به این بیماری مبتلا می‌شه. تحقیقات در زمینۀ پیشگیری از این وضعیت ادامه داره.

سیرینگومیلی (SM):

این وضعیت روی مغز و ستون فقرات تأثیر می‌ذاره و به نظر می‌رسه در بین کاوالیرها شایعه. علائم این بیماری، از درد خفیف گرفته تا شدید و فلج شدن نیمی از بدن، متغیره. سیرینگومیلی ناشی از بدشکلی جمجمه‌ست که باعث می‌شه فضای مغز تنگ بشه. معمولاً علائم از 6 ماهگی تا 4 سالگی ظاهر می‌شه. حساسیت دور سر، گردن یا شانه از جمله علائم اولیۀ این بیماریه. در این حالت، سگ ناله می‌کنه یا یه سمت از گردن یا شانه رو (بدون لمس بدن) می‌خارونه (یه جورایی انگار داره هوا رو می‌خارونه). حتی موقع راه رفتن این کار رو انجام می‌ده. برای همین، اگه این علامت رو دیدین، فوراً به دامپزشک مراجعه کنین.

سقوط اپیزودیک:

گاهی این وضعیت با صرع اشتباه گرفته می‌شه. درحالیکه در سقوط اپیزودیک، سگ حین سقوط یا صرع هشیاره. چرا این اتفاق می‌افته؟ چون سگ نمی‌تونه عضلاتش‌و شل کنه. شدت علائم متغیره و ممکنه خفیف و هر چند وقت یک بار اتفاق بیفته یا حملات مکرر به مدت چهار ساعت ادامه پیدا کنه. معمولاً علائم از پنج ماهگی شروع می‌شه اما در سنین بالاتر قابل تشخیصه.

دیسپلازی لگن:

عوامل مختلف نظیر ژنتیک، محیط و رژیم غذایی در بروز ناهنجاری مفصل لگن نقش داره. معمولاً اگه کاوالیر به دیسپلازی لگن مبتلا بشه، می‌تونه به زندگی سالم و نرمال ادامه بده. در موارد نادر، نیاز به جراحی احساس می‌شه.

دررفتگی کشکک زانو:

در این وضعیت، مفصل زانو (معمولاً پای عقب) از جا در می‌ره و باعث پادرد می‌شه. بعضی از سگ ها به خاطر این بیماری با محدودیت حرکت روبه‌رو می‌شن اما خیلی از سگ ها می‌تونن با همین وضعیت به یه زندگی نسبتاً نرمال ادامه بدن.

التهاب قرنیه و ملتحمه (خشکی چشم):

معمولاً این وضعیت به خاطر واکنش خودایمنی به غدۀ اشک در سگ ها رخ می‌ده و منجر به کاهش قطره اشک می‌شه. این وضعیت با مصرف روزانۀ قطرۀ چشم به راحتی قابل درمانه اما اگه درمان نشه، قدرت بینایی از دست می‌ره.

مراقبت و نگهداری از نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپنیل

کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل کوچیک و ساکته. به همین دلیل، برای زندگی در آپارتمان مناسبه. داخل خونه فعاله و با یه حیاط جمع و جور نیازش به ورزش برطرف می‌شه. حتماً موقع پیاده‌روی بهش قلاده ببندین و دورتادور حیاط حصار بکشین چون درکی از ماشین و خیابون نداره و با دیدن پرنده یا موجودات پشمالو، عنان از کف می‌ده و دنبالش می‌کنه. کاوالیر از پیاده‌روی روزانه یا ورجه وورجه کردن داخل حیاط لذت می‌بره و میزان فعالیتش رو با فعالیت شما تنظیم می‌کنه. این نژاد به نسبت جزو نژادهای پوزه کوتاهه، پس تو هوای گرم به پیاده‌روی نرین. اگه می‌خواین یه مدت داخل حیاط باشین، حتماً تو سایه ازش نگهداری کنین و براش آب شیرین بذارین.

نژاد کاوالیر

رنگ مو و پیرایش

قد موهای ابریشمی و نیمه مجعد کاوالیرها متوسطه. کاوالیر بزرگسال روی گوش، سینه، پا، پنجه و دم مو داره. این نژاد در چهار رنگ دیده می‌شه:
• بلنهایم: بلوطی پررنگ روی زمینۀ سفید مرواریدی. بعضی از کاوالیرهای این رنگی، روی پیشونی یه لکۀ بلوطی به اندازۀ قرص دارن.
• سه رنگ: رگه‌های مشکی روی زمینۀ سفید که دور چشم، گونه و زیر دم‌شون قهوه‌ایه.
• مشکی و قهوه‌ای: سیاه با رگه‌های قهوه‌ای دور چشم، گونه، داخل گوش و روی سینه، پا و زیر دم.
• یاقوتی: قهوه‌ای پررنگ بدون لکه‌های سفید.
رنگ بلوطی از همه شایع‌تره اما سایر موارد نادر نیست. نگهداری از کاوالیر نسبتاً آسونه. باید سه یا چهار بار در هفته موهاشو شونه بزنین و به قدر نیاز، حمامش کنین. اگه سگ شما دوست داره بیرون بازی کنه و بیشتر روی تخت یا سایر وسایل خونه لم می‌ده، هر هفته حمامش کنین.
موی گوش و پاهای کاوالیر گره می‌خوره، پس مرتب لای موها رو چک کنین تا گره‌ها از هم باز بشه. موی لای پنجه‌ها رو کوتاه نگه دارین و مرتب گوش‌هاش رو تمیز کنین. تر و تازه نگه داشتن پنجه‌های سفید و جلوگیری از کثیف شدن پشم سفید کار سختیه.
کاوالیر زیاد ریزش مو نداره. نیاز به پیرایش و کوتاهی منظم نداره. در واقع، بهتره موهاش دست نخورده باقی بمونه اما خیلی‌ها برای تمیزی موهای پا رو کوتاه می‌کنن. دستۀ دیگه، عاشق پاهای پشمالوی کاوالیر هستن که شبیه به هابیته.
حداقل دو یا سه بار در هفته دندان‌هاش‌و مسواک بزنین تا جرم نگیره. اگه می‌خواین از بیماری لثه و بوی بد دهان جلوگیری کنین، هر روز دندان‌هاش‌و مسواک بزنین.
یک یا دو بار در ماه ناخن‌هاش‌و کوتاه کنین تا پارگی و سایر مشکلات پیش نیاد. اگه موقع راه رفتن ناخن‌ها به زمین می‌خوره و تق تق صدا می‌ده، یعنی وقت کوتاهی رسیده. با کوتاه و مرتب نگه داشتن ناخن‌ها، خودتون و پاهای بخت برگشته‌تون‌و از زخم و زیل شدن نجات بدین چون وقتی کاوالیر با هیجان بالا و پایین می‌پره تا به شما سلام بده، ناخواسته ناخن‌هاش رو تو پای شما فرو می‌بره.
از کوچیکی به مسواک زدن و معاینه عادتش بدین. مرتب پنجه‌ها و داخل دهن رو معاینه کنین (سگ ها روی پنجه‌هاشون حساسن). موقع پیرایش ازش تعریف کنین و بهش جایزه بدین تا به این شرایط عادت کنه و وقتی بزرگ‌تر شد، از معاینۀ دامپزشک و سالن آرایشگاه نترسه.
همزمان، به جای زخم، جوش یا علامت عفونت مثل سرخی، ورم یا حساسیت پوست، بینی، دهن، چشم و پاها دقت کنین. چشم سگ نباید قرمز باشه یا ترشح داشته باشه. با معاینۀ هفتگی می‌تونین به موقع مشکل رو تشخیص بدین.

کاوالیر ظاهر زیبایی داره؛ اما علاوه بر ظاهر زیبا، یه خصوصیت کلیدی دیگه هم داره. اون هم اینکه بسیار سازش‌پذیره. بنابراین، فرقی نمی‌کنه تو یه خونۀ بزرگ زندگی کنین یا یه آپارتمان دنج؛ تا وقتی به این نژاد عشق و توجه بدین، دیگه از شما چیزی نمی‌خواد. به خوبی با شرایط مختلف زندگی کنار می‌آد و برای خیلی از افراد مناسبه. این نژاد به عنوان سگ همراه متولد شد اما طبیعت ورزشکار اجدادش‌ رو حفظ کرده. پس وقتایی که روی پای شما لم نداده یا روی زمین ولو نشده تا شکمش رو بمالین، عاشق اینه که دنبال پرنده بدوه تا شکارش کنه. اگر به نیازهای این نژاد به شیوه درست توجه کنین، می‌تونه به عنوان یه همراه عالی کنارتون زندگی کنه. تو این مسیر کایندول همراهتونه؛ با ما در تماس باشین.