

پدیدهی ماشین گرفتگی مخصوص ما آدمها نیست، بلکه در بین سگ ها رایجه اما چرا این اتفاق میاُفته و راه حل چیه؟ معمولاً سگ ها به دلایل فیزیکی یا روحی دچار ماشین گرفتگی میشن. گاهی دلایل روحی-روانی هم میتونه منجر به علائم فیزیکی بشه.
ماشین گرفتگی در سگ ها، مثل ماشین گرفتگی در انسانها، به تعادل مربوطه و بیشتر در بین پاپیها دیده میشه (درست همونطور که در بین بچهها شایعتره). شاید بپرسین چرا؟ چون هنوز ساختار گوش داخلی که در تعادل نقش داره، کامل نشده. البته بعضی از سگ ها، مثل آدمها، تا بزرگسالی از شر حالت تهوع و استفراغ که در اثر ماشین گرفتگی یا بیماری حرکت رخ میده، خلاص نمیشن.
بعضی از سگ ها داخل ماشین اضطراب میگیرن. مثلاً، اگه اولین تجربۀ سگ از ماشین سواری با حال بد و حالت تهوع و استفراغ همراه باشه، تو ذهنش بین ماشین و مریضی ارتباط برقرار میکنه. یا ممکنه ماشین سواری برای سگ یادآور خاطرات ناخوشایند و تروما باشه (مثل رفتن پیش دامپزشک یا جدا شدن از بچه). برای همین خود ماشین رو علت استرس و حالت تهوع میدونه.
به هر حال، دلیلش هر چی که باشه، لازمه با رعایت چند نکته از این شرایط جلوگیری کنین تا ماشین سواری تبدیل به یه فیلم ترسناک نشه که آخرش یه سگ ناراحت و یه ماشین رو دستتون بمونه که باید حسابی بسابین و تمیزش کنین.
پیدا کردن اسباب بازی و ترفندهای مناسب برای غلبه کردن بر اضطراب سگتون موقع ماشین سواری میتونه کار سختی باشه. کایندول به شما برای بر طرف کردن استرس سگتون داخل ماشین، کمک میکنه. برای اینکار فقط کافیه با کارشناسهای ما تماس بگیرین تا پکیج مورد نیاز سگتون طراحی شه و به همراهش دستور عملهای مورد نیاز برای برطرف کردن اضطراب سگتون رو دریافت کنین.
چند قدم برای غلبه بر ماشین گرفتگی و اضطراب در سگ ها با تکنیک حساسیت زدایی وجود داره. اول چند دقیقه در روز همراه با سگتون سوار ماشین بشین. ماشین رو روشن نکنین و رانندگی نکنین. فقط در سکوت کنار سگتون باشین، نازش کنین و ازش تعریف کنین.
بعد از چند روز، ماشین رو روشن کنین و بذارین چند دقیقه روشن بمونه. تو این فاصله، با سگتون بازی کنین. بهش عروسک بدین و با هم خوش بگذرونین. بعد ماشین رو خاموش کنین و پیاده بشین. چند روز این کارو انجام بدین تا سگتون برای ماشین سواری اشتیاق نشون بده. فوت کوزه گری اینه که صبور باشین و آروم آروم جلو برین.
قدم بعد اینه که یه دور با ماشین مسیر ورودی خونه رو طی کنین و بعد از ماشین پیاده بشین. کم کم زمان سفر رو بیشتر کنین تا اینکه برسین به ماشین سواری تا مقصدی که سگتون از اونجا خوشش میآد (مثل پارک یا رفتن پیش یه همبازی). اگه حالش بد شد، سرعت آموزش رو کم کنین و یکی دو قدم برین عقب تا به ماشین عادت کنه.
یادتون باشه تو این پروسه صبور باشین. ممکنه سگتون علائم اضطراب از خودش نشون بده که شامل زوزه کشیدن، ترشح بزاق، لیسیدن لب یا حتی استفراغ میشه. نباید سرش داد بزنین یا مشکلو بزرگ جلوه بدین چون استرس سگتون چند برابر میشه. خونسردی خودتون رو حفظ کنین و فردا دوباره تلاش کنین.
اگه هیچ روشی جواب نده، دامپزشک مصرف دارو، مثل قرص ضد تهوع یا ضد اضطراب، رو پیشنهاد میکنه. حتی ممکنه آرامبخش تجویز کنه. یه سری گیاه طبیعی هم هست که به آرامش و تسکین دل درد کمک میکنه (مثل اسطوخودوس، زنجبیل و سنبل). قبل مصرف دارو یا گیاه با دامپزشک مشورت کنین.
ماشین گرفتگی در خیلی از سگ ها بعد از رسیدن به بلوغ برطرف میشه اما بعضیها تا پایان عمر گرفتار این مشکل هستن. حیفه که برای هر بار مراجعه به دامپزشک (چه خودتون، چه سگتون) هزارتا دردسر داشته باشین یا به خاطر این وضعیت، نتونین سگتون رو به مهمونی، پیکنیکهای خانوادگی و سفر ببرین. پس بهتره وقت بذارین و تلاش کنین تا مشکل ماشین گرفتگی در سگ شما برطرف بشه و ماشین سواری برای همه راحتتر باشه.
اولین نفری باشین که دیدگاه خود را می نویسد.