به اشتراک بگذارید در

نژاد باکسر

خصوصیات و روش‌های نگهداری از نژاد باکسر

نژاد باکسر با فک مربع شکل و بدن عضلانی مثل جورج کلونی دنیای سگ هاست: خوش قیافه، شوخ و با یه شیرینی پنهان. جثه‌ی باکسر متوسط یا بزرگه و به بدن عضلانی و ورزشکار معروفه. سر مربع شکل، آرواره‌های قوی و موی کوتاه و براق از جمله خصوصیات ظاهری باکسرهاست که باعث می‌شه همیشه هشیار و قدرتمند ظاهر بشن. هوش، وفاداری و بازیگوشی نژاد باکسر بین همه زبان‌زده. برای همین، بهترین گزینه برای حیوان خانگی و سگ کارگره.

نژاد باکسر اولین بار در قرن نوزده در آلمان به وجود اومد. مورخ‌ها می‌گن باکسر از نسل بولن بایسر آلمانیه که حالا منقرض شده و در گذشته، شکارچی‌ها از اون برای شکار حیوانات بزرگ مثل گراز و گوزن استفاده می‌کردن. باکسر از جفت‌گیری بولن بایسر با چند نژاد دیگه، مثل بولداگ انگلیسی و ماستیف، به وجود اومد. این سگ دوست‌داشتنی، خیلی پرانرژی و بازیگوشه. به اعضای خانواده وفاداره و با صاحبش ارتباط قوی و صمیمانه برقرار می‌کنه. با اینکه ظاهر قوی و ورزشکار داره، در باطن با بچه‌ها صبور و مهربونه، برای همین برای خانواده‌ها خیلی مناسبه. نژاد باکسر تا پای جون از عزیزانش محافظت می‌کنه، پس به عنوان سگ نگهبان هم عالیه.

چند حقیقت درمورد نژاد باکسر

  • زادگاه: آلمان
  • اندازه: نر: 63-58 سانتی متر تا شانه، ماده: 58-53 سانتی متر تا شانه.
  • وزن: نر: 32-27 کیلوگرم، ماده: 27-23 کیلوگرم
  • گروه نژادی: کارگر
  • طول عمر: 12-10 سال
  • مو: کوتاه، نرم
  • اخلاق: مهربون، بازیگوش، وفادار، باهوش
  • نیاز به ورزش: 60-30 دقیقه ورزش در روز
نژاد باکسر

نگاه کلی به نژاد باکسر

تو نگاه اول، جثه‌ی بزرگ و عضلانی و آرواره‌های قوی نژاد باکسر ابهت و جذبه‌ی خاصی بهش می‌ده اما چشم‌های بازیگوش و هیجان‌زده‌ی این نژاد، طبیعت واقعی و دل مهربونش‌و لو می‌ده. نژاد باکسر اونقدر بازیگوش و پرانرژیه که بهش لقب «پیتر پن» دادن. این نژاد در سه سالگی به بلوغ کامل می‌رسه. خیلی باهوش، هشیار و بی‌پرواست و در عین حال، مهربون و صمیمیه. وفاداری باکسر به اعضای خانواده زبان‌زد خاص و عامه اما اگه بهش سخت بگیرین، کله‌شق بازیش گل می‌کنه. یه دلیل دیگه که باعث می‌شه باکسر برای خانواده‌ها عالی باشه اینه که موی بدنش کوتاهه و زیاد به پیرایش نیاز نداره و تا زمانی که به اندازه‌ی کافی از نظر جسمی و ذهنی فعال نگهش دارین، مشکلی پیش نمی‌آد. خاستگاه این نژاد به آلمان برمی‌گرده و معمولاً موی براق و کوتاه باکسر قهوه‌ای مایل به زرد با رگه‌های سفیده. از قدیم، آدم‌ها گوش و دم باکسرو می‌چینن ولی این روزها خیلی‌ها ترجیح می‌دن که دست به ترکیبش نزنن و تو همون حالت طبیعی نگهش دارن. همونطور که گفتیم، عشق و وفاداری تو سگ های باکسر موج می‌زنه و مدام می‌خوان خودشون رو تو بغل شما جا کنن. مدام دنبال اینن که با حرکت‌های بامزه و خنده‌دار شما رو سرگرم کنن. مثلاً، دور خودشون می‌رقصن یا صداهای بامزه از خودشون درمی‌آرن. همه‌ی این‌ها نشونه‌ی روحیه، انرژی و خوشحالیه. باکسر قدرت بدنی بالایی داره و شجاعه، پس برای ارتش، پلیس و عملیات جستجو و نجات مناسبه. یادتون باشه باکسر به دمای بالا حساسه و نباید تو محیط باز ازش نگهداری کنین. این نژاد برای همه مناسب نیست اما برای کسایی که آماده‌ی عشق دادن، بازی و بغل هستن، بهترین یار و همدم می‌شه.

تاریخچه‌ی نژاد باکسر

نژاد باکسر از بولن بایسر آلمانی به وجود اومد که حاصل جفت‌گیری ماستیف و بولداگ بود. تا چند قرن از بولن بایسر برای شکار خرس، گراز وحشی و گوزن استفاده می‌شد و این نژاد وظیفه داشت شکارو بگیره و نگه داره تا شکارچی از راه برسه. به مرور زمان، نقش بولن بایسرها عوض شد و کشاورزها و قصاب‌ها برای محافظت از دام از این نژاد کمک می‌گرفتن.

نژادی که ما امروز به اسم باکسر می‌شناسیم، در اواخر قرن نوزده به وجود اومد. در واقع، یه مرد مونیخی به نام جورج آلت، یه بولن بایسر ماده و قهوه‌ای رنگ به نام فلورا رو با یه سگ بومیِ بدون نژاد جفت انداخت. حاصل این جفت‌گیری، یه سگ نر قهوه‌ای-سفید به نام لنچر بود که طبق گفته‌ها آغازگر نژاد باکسر شد. لنچر با مامانش، فلورا، جفت‌گیری کرد و یکی از بچه‌ها ماد‌ه‌سگی به اسم Alt’s Schecken بود که بایرباکسر یا بولن بایسر مدرن نام گرفت.

بعد همین ماده‌سگ قصه‌ی ما با یه بولداگ انگلیسی به اسم تام جفت‌گیری کرد و حاصل این ازدواج، آقاپسری به اسم فلاکی بود که تو مسابقه‌ی مونیخ برنده شد و به عنوان اولین باکسر به صورت رسمی در آلمان شناسنامه گرفت. خواهر فلاکی، ماده‌سگ سفیدی بود که با نوه‌ی لنچر، پیکولو فان انگرتور، جفت‌گیری کرد. یکی از پاپی ها، ماده‌سگ سفیدی به اسم متا فان دو پسیج بود که لقب مادر نژاد باکسرُ به خودش اختصاص داده (هر چند تو عکس‌هایی که ازش به جا مونده، چندان به باکسر مدرن شبیه نیست).

جان واگنر، نویسنده‌ی کتاب باکسر که اولین بار در سال 1939 منتشر شد، درمورد متا می‌نویسه: «از بین پنج جد اصیل باکسر، نقش متا فان دو پسیج از همه پررنگ‌تره. نسل باکسرهای ما مستقیماً به این ماده‌سگ برمی‌گرده. متا بدن قدرتمندی داشت، کوتاه‌قامت بود، سفید و قهوه‌ای رنگ بود، فک زیرین نداشت و به شدت گستاخ بود. متا پاپی های نادر و شگفت‌انگیزی به دنیا اُورد که از بین اون‌ها، بچه‌های فلاک سنت سالواتور و ووتان جزو سگ های برتر و قوی‌تر هستن.»

در سال 1894، سه فرد آلمانی به نام‌های رابرث، کانیگ و هاپنر تصمیم گرفتن نژاد باکسرُ به مسابقه‌ی زیبایی سگ ها، که در سال 1895 برگزار می‌شد، وارد کنن. یک سال بعد، این سه نفر اولین انجمن باکسر رو تأسیس کردن. در اواخر قرن نوزده، سایر کشورهای اروپایی با این نژاد آشنا شدن. تقریباً از سال 1903، باکسر برای اولین بار وارد آمریکا شد. اولین بار در سال 1904 نام سگی از نژاد باکسر (آرنولف گراندنز) در انجمن سگ های آمریکا به ثبت رسید. در سال 1915، سگی به اسم سیگر دمپ دام به عنوان اولین سگ از نژاد باکسر عنوان قهرمانی انجمن سگ های آمریکا رو به دست اُورد. صاحب این سگ، استاندار نیویورک بود.

با شروع جنگ جهانی اول، باکسرها به عنوان پیام‌رسان وارد ارتش شدن و وظیفه‌ی حمل بسته، حمله و محافظت به این نژاد سپرده شد. در دهه‌ی 40، سربازها از جنگ جهانی دوم به خونه برگشتن و باکسرها رو با خودشون به خونه اُوردن. همین باعث شد این نژاد در آمریکا محبوبیت پیدا کنه. از این طریق، آدم‌های دیگه با نژاد باکسر آشنا شدن و خیلی زود باکسر به نژاد مورد علاقه‌ی خانواده‌ها، مسابقات و نگهبانی و محافظت تبدیل شد.

در سال 1935، انجمن باکسر آمریکا تأسیس شد و در همون سال، از طرف انجمن سگ های آمریکا به رسمیت شناخته شد. اوایل، درمورد نژاد استاندارد و اصیل باکسر اختلاف نظر وجود داشت. در سال 1938، بالاخره یه گونه‌ی استاندارد مورد تأیید این انجمن قرار گرفت. این استانداردها آخرین بار در سال 2005 اصلاح شد. 155 نژاد سگ در انجمن سگ های آمریکا به ثبت رسیده و باکسر در رتبه‌ی هفتم این لیست قرار داره.

نژاد باکسر

خصوصیات اخلاقی باکسر

باکسر به عنوان سگ نگهبان بسیار هشیار و گوش به زنگه و زمان‎هایی که مسخره‌بازی در نمی‌آره، موقر و پر دل و جرأته. با بچه‌ها مهربون و صبوره. وقتی با غریبه‌ها روبه‌رو می‌شه، محتاط رفتار می‌کنه اما صمیمی و مودب ظاهر می‌شه. فقط برای دفاع از خانه و خانواده دست به خشونت و پرخاشگری می‌زنه. ژنتیک، مدل تربیت و اجتماعی شدن روی اخلاق باکسرها تأثیر می‌ذاره. پاپی هایِ خوش اخلاق این نژاد کنجکاو، بازیگوش، خوش برخورد و بغلی هستن. اگه می‌خواین پاپی ها مهربون، صمیمی و خوش برخورد بار بیان، باید به موقع سگ‌تون رو در معرض تجربه‌ها، آدم‌ها و مکان‌های مختلف قرار بدین تا اجتماعی بشه. از جمله روش‌هایی که باعث می‌شه مهارت اجتماعی سگ ها بالا بره، شرکت در کلاس و تعامل منظم با مهمون، همسایه و محیط‌های مختلفه.

وضعیت سلامتی نژاد باکسر

در کل، باکسر جزو نژادهای سالمه اما مثل همه‌ی سگ ها، باید به یه سری مشکلات توجه کنین. در ادامه توضیح می‌دیم که کدوم بیماری‌ها در نژاد باکسر رایجه. البته همه‌ی سگ های باکسر لزوماً به این بیماری‌ها مبتلا نمی‌شن ولی اگه به فکر نگهداری از باکسر هستین، بهتره به این نکات توجه کنین:

سرطان:

ریسک تومور ماست‌سل، لنفوم و تومور مغزی در نژاد باکسر بالاست. اگه باکسر سفید در معرض نور آفتاب قرار بگیره، آفتاب‌سوخته می‌شه و خطر سرطان پوست وجود داره. وقتی از خونه بیرون می‌رین، به گوش، پوزه و موی سگ کرم ضد آفتاب بزنین.

تنگی دریچه‌ی آئورت/ تنگی آئورت زیرین:

این نارسایی قلبی در نژاد باکسر شایعه. در واقع، با تنگ شدن آئورت زیرین، خون به قلب نمی‌رسه. این وضعیت منجر به بیهوش شدن و مرگ ناگهانی می‌شه. سوفل قلبی یکی از علامت‌های این وضعیته. سگ های مبتلا به تنگی آئورت نباید زاد و ولد کنن.

کاردیومیوپاتی در نژاد باکسر:

این بیماری ژنتیکیه و به خاطر اختلال در رسانش الکتریکی، ضربان قلب نامنظم می‌شه. کاردیومیوپاتی با ضعف، غش یا مرگ ناگهانی همراهه. تشخیص این وضعیت دشواره. برای همین، آمار مرگ ناگهانی و غیر منتظره در این بیماری بالاست. سگ های مبتلا به کاردیومیوپاتی اجازه‌ی زاد و ولد ندارن.

کم‌کاری تیروئید:

به خاطر کمبود هورمون تیروئید رخ می‌ده و منجر به ناباروری، چاقی، زوال عقل و ضعف می‌شه. مصرف قرص به کنترل این بیماری کمک می‌کنه.

دیسپلازی لگن:

در این وضعیت ژنتیکی، استخوان ران به درستی در حفره‌ی لگن قرار نمی‌گیره. بعضی از سگ ها در اثر این بیماری لنگ می‌زنن یا دچار درد می‌شن اما دسته‌ی دیگه هیچ مشکلی ندارن. عکس‌برداری با اشعه‌ی ایکس به تشخیص این وضعیت کمک می‌کنه و سگ های مبتلا به دیسپلازی لگن نباید زاد و ولد کنن.

دیستروفی قرنیه:

نوعی بیماری غیر التهابی و ژنتیکی در باکسرها که یک یا هر دو قرنیه رو درگیر می‌کنه و باعث مات شدن چشم‌ها می‌شه.

نژاد باکسر

مراقبت و نگهداری از نژاد باکسر

پوزه و موی کوتاه باکسرها این نژاد رو به یه سگ خونگی تبدیل کرده و برای زندگی در محیط بیرون از خونه مناسب نیست. البته از بازی تو حیاط حصارکشی شده لذت می‌بره. پس با سگ‌تون بازی کنین یا دو بار در روز، دست کم به مدت نیم ساعت با هم به پیاده‌روی برین تا عضلات بدنش تحلیل نره و انرژیش تخلیه بشه. فعالیت‌های مختلف مثل قایم موشک، پیاده‌روی یا ورزش‌ (مثل حرکت‌های سرعتی و فلای بال) جزو گزینه‌های عالیه. فعالیت مستمر و کافی باعث می‌شه باکسر رفتار خوب از خودش نشون بده- باکسرِ خسته که انرژی بدنش با ورزش و بازی تخلیه شده، مودب و خوش برخورده.

تربیت سگ های باکسر ضروری و لازمه چون جثه و قدرت بدنی بالایی داره و به خاطر همین ویژگی، اگه درست تربیت نشه، ممکنه به آدم‌ها آسیب بزنه. از اونجایی که سگ باکسر ذاتاً شاد و هیجانی رفتار می‌کنه، باید به صورت مستمر و به موقع نکته‌های تربیتی رو بهش آموزش بدین و برای این کار از روش‌های منصفانه و تاحدودی سفت و سخت، همراه با تقویت مثبت، استفاده کنین. یعنی ازش تعریف کنین، حین بازی و با تشویقی بهش آموزش بدین. به روش‌های تربیتی پایبند باشین. این باعث می‌شه به زور متوسل نشین. قبل از کلاس آموزشی، با هم پیاده‌روی یا بازی کنین تا تمرکزش بالا بره.

اگه قصد دارین تو خونه به سگ‌تون آموزش بدین، باید صبور باشین. بعضی از باکسرها ظرف چهار ماه تعلیم می‌بینن، در حالیکه دسته‌ی دیگه به زمان بیشتر احتیاج دارن. سر ساعت‌های مشخص سگ‌تون رو از خونه بیرون ببرین تا دستشویی کنه و ازش تعریف کنین. پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش دستشویی از جعبه‌ی مخصوص کمک بگیرین.

رنگ مو و پیرایش باکسر

الحق که موی کوتاه و براق و پوست سفت و محکم سگ های باکسر با اون بدن عضلانی و ورزیده پز دادن داره. موی بدن سگ های باکسر قهوه‌ای مایل به زرده و گاهی هم رگه‌های سفید در بدن اون‌ها دیده می‌شه که بیشتر از یک سوم نیست. هر چه مقدار سفیدی بیشتر باشه، خطر مشکلاتی نظیر سرطان پوست و ناشنوایی بیشتر می‌شه.

روی صورت باکسرها یه ماسک سیاه به چشم می‌خوره و گاهی بین چشم‌ها رگه‌های سفید دیده می‌شه. ژن باکسرها طوریه که رنگدانه‌ی مشکی تولید نمی‌کنه برای همین باکسر سیاه وجود نداره. رنگ قهوه‌ای بدن بعضی از باکسرها آنچنان تیره‌ست که به قرمز می‌زنه و تو انگلیس به این سگ های باکسر، لقب «سرخ» می‌دن. باکسر سفید اجازه‌ی زاد و ولد یا شرکت در مسابقات زیبایی رو نداره اما از نظر ویژگی‌های شخصیتی چیزی از باکسرهای دیگه کم نداره و یه رفیق دوست‌داشتنی و بی‌نظیره. براشینگ هفتگی برای کنترل ریزش مو کافیه. تعداد دفعات حمام، بسته به شرایط و نیاز هر سگ متفاوته.

رعایت بهداشت دندان و ناخن رو فراموش نکنین. برای جلوگیری از بیماری پیرادندانی، مرتب دندون‌ها رو مسواک بزنین و هر چند هفته یک بار ناخن‌ها رو کوتاه کنین تا سلامت پنجه‌ها تضمین بشه. بهتره روتین پیرایش رو از سن کم شروع کنین تا پاپی به این فرایند عادت کنه و وقتی بزرگ شد، از مطب دامپزشک یا پیرایشگاه نترسه. پیرایش منظم باعث می‌شه در صورت بیماری و مشکل، خیلی زود متوجه مشکلاتی مثل جوش، زخم یا علامت عفونت بشین. تشخیص به موقع و زودهنگام، فرایند درمان رو راحت‌تر می‌کنه.

اگه دنبال باکسر می‌گردین، لطفاً یه سر به پناهگاه‌ها بزنین. شما می‌تونین با به سرپرستی گرفتن این سگ ها، بهشون عشق بدین تا تو محیط سالم و دلپذیر بزرگ بشن. اما اگه دنبال پاپی باکسر می‌گردین و قصد خرید دارین، حتماً یه جای معتبر رو انتخاب کنین. مو به مو تمام جزئیات‌ رو در نظر بگیرین تا مطمئن بشین که فروشنده اصول اخلاقی رو زیر پا نمی‌ذاره و سلامت سگ ها براش تو اولویته. فروشنده‌های معتبر به فکر سلامت و وضعیت روحی سگ ها هستن، معاینات لازم رو انجام می‌دن و یک محیط امن و سالم برای پاپی ها فراهم می‌کنن. اینطوری، با خیال راحت یه پاپی سالم و خوشحال به خونه می‌آرین و از روش‌های غیر اخلاقی برای توله‌کشی از حیوانات حمایت نمی‌کنین.

اگه برای نگهداری و آموزش باکسر ها نیاز به کمک دارین، این رو بدونین که متخصصین کایندول کنارتونن تا به راحتی بتونین یه سگ مودب، سالم و دوست داشتنی داشته باشین. فقط کافیه با ما تماس بگیرین و یا فرم مشاوره کایندول رو پر کنین.

اولین نفری باشین که دیدگاه خود را می نویسد.